Ami nélkül biztosan nem bírnánk ki egy zombiapokalipszist!


Aki szereti a zombis-posztapokaliptikus témájú filmeket, az biztosan legalább egyszer elgondolkodott már azon, hogy vajon mi hiányozna leginkább, ha a világ megszűnne körülötte létezni. 

Ilyenkor eszünkbe jut azonnal néhány sablonos dolog, és persze az is, hogy mi nem hiányozna. Ilyen a reggeli dugó, a munkahelyünk, vagy éppen a csekkek fizetése. 

Az viszont, hogy mi hiányozna leginkább, nagyban függ attól, hogy megfelelünk-e adott pillanatban a tipikus férfi és női sztereotípiáknak. Ez akkor lett nyilvánvaló számomra, amikor Laci barátom elküldte nekem a kis "mi hiányozna leginkább nekem a zombiapokalipszis során" listáját. 
Mindketten nagy zombifilm fanok vagyunk, és egyáltalán nem bánnák, ha néhány zombi meglepné a világot éjszaka, ezért azt gondoltam, hogy összegyűjthetnénk a legviccesebb, legidegesítőbb tényezőket.

Hogy hogyan jönnek ide a sztereotípiák? Máris mutatom. A különbséget észre fogjátok venni.


Laci


Nyilván a technikai kütyük, telefon, laptop, tévé, autó, és minden olyan dolog,  amit természetesnek veszünk a 21. században. Melegvíz, szappan, fogkrém is :)   
Bár gondoljunk csak bele, ha ezek az alapvető tisztálkodási dolgok nem lennének, akkor pár hét után már mi sem különböznénk nagyon a zombiktól a sok kosztól és a szagtól, legfeljebb mi nem rohadnánk :)
Aki életben maradna, annak meg kellene tanulni vadászni, gyűjtögetni, állatot tartani és nem utolsó sorban lovagolni. Hiszen ha nincs üzemanyag, akkor az autók is haszontalanok, maximum úttorlasznak jók. Szóval szerezzünk egy jó kis pacit, tanuljuk meg a mezőgazdaság és az állattenyésztés alapjait, és várjuk az apokalipszist.

Eszti


Nekem három dolog jutott azonnal eszembe. Egyik sem praktikus, nem olyan hasznos, mint a gazdálkodás, és nem is olyan kreatív, mint a vadászás és gyűjtögetés. 
Fogkrém, dezodor, borotva.
Komolyan mondom, elképzelni sem tudom, amikor a The Walking Dead részeit nézem, hogy hogyan tudják elviselni a túlélők egymás szagát. És akkor még nem vettem számításba a menstruációt, illetve a vécépapír hiányának fájdalmas voltát. 
Tehát úgy tűnik, nehezen lépünk ki a sztereotípiák függönye mögül. Mi ketten legalábbis hoztuk a tipikus papírformát. 

Na jó, azért egy kiváló bárd, egy praktikus kis buzogány és egy helyes fegyver is hamar beugrana a hátizsákomba. 
Apokalipszis ide, zombik oda, kifosztanám a legközelebbi drogériát, és szerintem sok nő tenne hasonlóképpen. Azt persze tudom, hogyan tudom a leghatékonyabban beleállítani a boltos zombi fejébe a kisbicskám.