10 tanács ha túl akarod élni!!!

Ahhoz, hogy túléljünk egy zombi apokalipszist, szükség van olyan ismeretekre, melyek segítenek az életben maradásban. Ti tudjátok, hogy merre érdemes menekülni egy-egy rázós helyzetben vagy hogy miből érdemes betárazni? Egyetértetek a listával vagy hozzátennétek még valamit? Írjátok meg nekünk!


1. Tartós élelmiszerek felhalmozása
Tészták, konzervek, levesporok, befőttek, ivóvíz, jól zárható biztonságos helyre.

2. Felkészülés az önellátásra
vetőmagok....víztisztító termékek....

3. Védelem
Jól védhető, zárható, lehetőleg több helyről megközelíthető búvóhely. Fegyverek beszerzése. Lőfegyver (ha van gyakorlata az embernek), kések, bárdok, kardok, lándzsák, fejszék.. megfelelő, lehetőleg masszív anyagból (motoros protektoros bőrruha ideális, bár nyáron meleg) készült kabát, nadrág...harapások ellen....

4. Közlekedés
Kerékpár (ha már nincs benzin és azért az mégis gyorsabb, mint futni vagy gyalogolni), autóból a pick up a legmegfelelőbb a pakolhatóság és a terepező képessége miatt. Alkatrészek beszerzése a közlekedési eszközökhöz, szerszámok a javításhoz.

5. A környezetedben található ellátó központok feltérképezése
Itt a katasztrófavédelem logisztikai bázisaira gondolok, ott mindig van ellátmány, élelem, üzemanyag és minden, ami kellhet.

6. Ami feltétlenül szükséges
Cb rádió, walkie-talkie, tartós elemek, akkumulátorok, gyertyák, térképek beszerzése.

7. Orvosi rendelők, patikák
Kórházak, persze itt nagyobb az esélye annak hogy zombikkal találkozunk,de egy próbát megér. Kötszerek, vitaminok, orvosi könyvek.


8. Ruházat
Minden évszaknak megfelelő öltözetből 5-10 garnitúra legalább, és a ruhák javítására is gondoljunk.

9. Pontok kidolgozása a napi rutinokhoz
Élelem, ivóvíz, túlélők felkutatása.

10. Jó tanács
Minél nagyobb közösségben próbáljuk meg túlélni a katasztrófát annál könnyebb lesz, de ne feledkezzünk meg az emberi agresszióról! Sok ember sok probléma az emberi természetből adódóan, a törvények és a retorziók hiánya sok embertársunkból a legrosszabb énjét képes előhozni.

Sok sikert a túléléshez!

Ezúttal fotósunk és szerkesztőnk, Rozmán László osztotta meg veletek a túlélési tippjeit zombiapokalipszis esetére. 

Fotók: google.hu