Olvass róla még többet: The Walking Dead - A színfalak mögött

Azt hiszem, aki egy kicsit is otthon van a zombik világában, annak nem kell bemutatnunk a The Walking Dead sorozatot. Világszerte ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb sorozat a témában, amely olyan nézettséget hoz minden egyes epizódjával, ami sorban megdönt minden rekordot. Mi is nagy TWD rajongók vagyunk, így nem is volt kérdés, hogy beszerezzük-e a könyvet, amely a sorozat készítésének kulisszatitkait is felfedi.


A könyv szerkesztői minden fontos szempontot figyelembe vettek A színfalak mögött készítésénél, így nem csupán a sorozattal, de azt megelőző, ugyanezt ezt a címet viselő képregénnyel is foglalkoztak. Megtudhatjuk, hogy hogyan született meg a képregény ötlete, ki illusztrálta, és hogyan lett The Walking Dead a címe. Nagyon érdekesnek találtuk, hogy évadokra lebontva elolvashattuk a képregény és a könyv közötti különbségeket, mert az összehasonlítás lehetővé teszi, hogy végiggondoljuk azokat a szálakat, amelyeken a jelenlegi mellett még futhatott volna a történet. 

Aki tehát eddig nem követte a képregényt, most biztosan utána fog nézni, és beszerzi a részeit, hogy még több és több információt szerezhessen a járkálók világáról, vagy éppen a kedvenc szereplőjéről. A sorozat születésével kapcsolatban fény derül arra is a könyv lapozgatása közben, hogy csak az AMC csatorna fogadta tárt karokkal az ötletet. A zombi téma igen megosztó. Az AMC mégis ráérzett arra, hogy a nézők imádni fogják a vérengzést, az apokalipszis kibontakozását, a járkálók megjelenését, a főhősök vándorlását, a fosztogatást, a rettegést és a menekülést. 

A könyv a továbbiakban végig bemutatja az első évad elejétől az ötödik évad végéig az összes epizód tartalmát, ezen kívül megtudhatjuk a részek eredeti címét, a premier időpontját Magyarországon és Amerikában, illetve azt is, hogy ki írta a forgatókönyvet, ki rendezte az adott részt, és hogy kinek köszönhetjük a félelmetes, és minden esetben lenyűgözően izgalmas epizódzenét. Az igényes, színes lapokat olyan fotók tarkítják, melyek a történet legérdekesebb jeleneteit mutatják be, és ha szeretnénk megtudni, hogy az epizódok mekkora nézettséget értek el, bátran megnézhetjük az összesítő táblázatokban. 


Igazi csemege a könyv Alkotói fejezete, hiszen kitől tudnánk a legtöbb infót első kézből begyűjteni, ha nem a képregény készítőjétől (Robert Kirkman), az első évad vezetőjétől (Frank Darabont), és a sorozat speciálissmink-készítőjétől (Greg Nicotero), aki profizmusával elérte, hogy elhisszük, valóban így néznének ki a zombik egy hasonló apokalipszisben. Az alkotók után a színészekről és a szereplőválasztásról olvashatunk színfalak mögötti különlegességeket, így mindannyian közelebb érezhetjük magunkat a kedvenc színészünkhöz, illetve zombigyilkosunkhoz. Hogy teljes legyen a kép, szerepet kapott a könyvben az OST is, hiszen biztosan vagyunk páran, akik szívesen hallgatjuk a hivatalos filmzenét üres óráinkban. Mindannyiunk kedvence nyilvánvalóan mégiscsak a főcímzene, melyet LA legjobb zenészei játszottak felvételre vonós hangszereikkel. Aki még több könyvet szeretne a témával kapcsolatban olvasni, illetve szívesen megtudna pár érdekességet a TWD testvérsorozatáról is, az az utolsó oldalakat is bátran nézze végig, hiszen a könyv összes (majdnem 280) oldala tartogat érdekességeket. 

Amellett, hogy a könyv ára igen húzós, mi azt ajánljuk akár a rajongóknak, akár azoknak, akik most ismerkednek a sztorival, hogy bátran vegyék meg maguknak, hiszen így egy rendkívül tartalmas, a részletek bemutatására messzemenőkig  igényes munkához juthatnak hozzá. Nem is kérdés, hogy megéri-e az árát, legalább annyira érdekes és magával ragadó, mint maga a The Walking Dead pilotepizódja, majd azt követően az egész sorozat.

A könyv pontszáma: 10/10