Zombis könyv a hétvégére: Jamie McGuire - Red Hill

Milyen olvasnivalót ajánlunk nektek erre a hideg, szeles hétvégére? Természetesen egy zombis könyvet, amivel jó bekucorodni egy meleg takaró alá, és már kezdődhet is az izgalom! Ezúttal Jamie McGuire Red Hill című regényét vesszük le a polcról, és azt ajánljuk nektek is, hogy bátran szerezzétek be!


A történet viszonylag átlagosan kezdődik, de manapság elég nagy elvárás lenne egy zombis sztoritól, hogy újdonságokat hozzon, ezért ez megbocsátható elem. Akik kedvelik a témát, azok szeretni fogják a könyvet is, ez biztos. Figyelem!! A továbbiakban inkább csak ajánló olvasható, semmi kulisszatitok, semmi spoiler. Ennyit a borítón is olvashattok, vagy ha belelapoztok a könyvbe a boltban. 

Egy egyre terjedő járvány következtében a halottakból fertőzöttek lesznek, akik veszélyeztetik az emberi faj túlélését. A cselekmény három szálon fut, és igen hamar sejteni lehet, hogy ezek a szálak bizony találkozni fognak egyszer.

Adott egy orvos, Scarlet, aki a városi kórházban dolgozik, amikor kitör a pánik és a fejetlenség. Azért küzd, hogy a két lányával együtt legyen egy biztonságos, nyugodt helyen a járvány végéig.

Adott egy apa, Nathan, aki éppen a kislányáért megy az iskolába, amikor rádöbben a körülötte zajló hirtelen eseményeket figyelve, hogy azonnal el kell hagynia az otthonát és menekülnie kell Zoeval a fertőzöttek elől.

És végül adott egy lány, Miranda, aki negyedmagával ül aprócska autójában egy dugó közepén, amikor arra lesz figyelmes, hogy az emberek sikoltozva rohannak valami elől és egymást gyilkolják.

Mindannyian egy Red Hill nevű farmra tartanak, amitől biztonságos menedéket remélnek. Útközben számos akadállyal kell megküzdeniük, azonban semmi nem tántoríthatja el őket a céljuktól. 

A történet nagyon szórakoztató, minden szükséges sablon szerepel benne ahhoz, hogy ne legyenek túl hihetetlenek vagy éppen sziruposak a jelenetek. Mi szerettük a könyvet, érdekes volt a menekülésről, a túlélésről és magáról a zombiapokalipszisről olvasni, ami -valljuk be- megunhatatlan és kimeríthetetlen témakör. 

Ajánljuk minden zombirajongónak és azoknak is, akik imádják a túlélősdit!