Ezt nézd meg! Zombieland, a zombie comedy újra és újra!

A Zombieland egyszerűen kihagyhatatlan. Első alkalommal talán nem szimpatikus mindenkinek a film hangulata, de ha jobban belegondolunk, igazán ránk fért már egy jó kis zombie comedy. Egy szórakoztató vígjátékot boncolgatunk most, amit mindenképpen meg kell nézned, ha eddig nem tetted!A történet egy olyan világban játszódik, ahol a zombik elől menekülni már nem csupán kezdeti pánikreakció, hanem életforma. Az élőhalottak a kergemarha kórnak köszönhetően ellepték Amerikát, és a két (majd aztán négy) főszereplő útját követhetjük nyomon. A film ugyanúgy kezdődik, mint egy apokaliptikus témájú mozi, de már az első percben kiderül, hogy nem úgy fog folytatódni. Egy jóllakott zombi akkorát büfög a kamerába, hogy arra gondolsz, hogy ki is kapcsolod azonnal. Ennyi volt. Mi is így voltunk vele.


Mikor azonban tovább merészkedtünk, 84 percen keresztül nevettünk azokon a kliséken, amiket beleszőttek a történetbe. A film szerencsére felkészít az alapszabályokból, amiknek a betartásával elkerülhető a halálunk és egyúttal zombivá válásunk. Egy párat mutatunk ítelítőül.

1. szabály: testedzés - vagyis a hájasok halnak meg legelőször, mert nem bírják az iramot, ha futni kell a zombik elől. Tartsd karban magad!
2. szabály - duplázás - "jó az extra lövés a fejbe" - mindig lődd fejbe a zombikat
3. szabály - "kerüld a klotyót" - vagyis ne használd a nyilvános vécéket, hiszen a lábadnál simán be tudnak mászni a zombik
17. szabály - ne légy hős
22. szabály - hagyj magadnak egérutat - mindig biztosíts magadnak egy hátsó kijáratot a menekülésre
32. szabály - élvezzük az apró örömöket

Az egyik legviccesebb jelenet kétségkívül az, amikor a szexi szomszéd csaj a kolesz 406-os szobályából olyan undormány zombiként ébred fel a főszereplő, Columbus (Jesse Eisenberg) vállán, hogy a maszkmesterek és sminkesek munkájának köszönhetően mindannyian frászt kapunk tőle. Érdemes a jelenetekre nagyon figyelni, hiszen olyan vicces dolgokat vehetünk észre, mint az élőhalott meztelen sztriptíztáncos lány, aki papírpénzekkel teletűzdelt bugyijában kerget egy férfit, vagy itt van például a zombibohóc is, akinek csipog az orra, amikor szétverik a fejét. Bill Murray saját magát alakítja a filmben, de abban sincsen sok köszönet. 


Nagyon szórakoztató a film, elejétől a végéig magával ragadja a néző figyelmét, talán nem is lep meg senkit az, hogy hatalmas bevételt hozott a konyhára. Mivel ígértünk néhány érdekességet is, így nem hagyjuk ki természetesen. Íme.

"A film forgatásának érdekessége pedig az volt, hogy a köztudottan környezetvédő Harrelson csak azzal a feltétellel vállalta el a főszerepet, ha a producerek teljesítik speciális, környezettudatos kikötéseit. 
A Zombieland készítése közben például minden elektronikus készüléknek energiatakarékosnak kellett lennie, és a lehető legrövidebb ideig szabadott csak őket bekapcsolva tartani; a büfé nem használhatott eldobható tányérokat vagy poharakat, csak a porcelán vagy lebomló anyagból készült edény volt megengedett. A műanyag palackos vizek kitiltásáról pedig a szerződés külön bekezdése rendelkezett."(forrás)

A szereposztás hibátlan, Woody Harrelson és Jesse Eisenberg nagyon szerethető karakterek, akik maximálisan kihozzák a jelenetekből a zombiapokalipszis vidám oldalát (ha van ilyen). Emma Stone-ról se feledkezzünk meg, aki egy évvel a Zombiland bemutatója előtt nagyot alakított A házinyusziban, Abigail Breslint már a Mindenképpen talánban megszerettük, de itt sem okozott csalódást.

Mindent összevéve, a filmből kicsit hiányoltuk a többi - még életben lévő - ember jelenlétét, azonban a kihalt utcákat, a világvége hangulatot olyan remekül valósították meg, mint magát a humort, ami átszövi a történetet.

A kedvenc mondatunk: "ha a szomszéd kislányok szétcseszett kis szörnyecskékké válnak, még a kisujjunkat se nyújtsuk nekik".

A film pontszáma: 10/9