Ezt nézd meg! Zombieland, a zombie comedy újra és újra!

A Zombieland egyszerűen kihagyhatatlan. Első alkalommal talán nem szimpatikus mindenkinek a film hangulata, de ha jobban belegondolunk, igazán ránk fért már egy jó kis zombie comedy. Egy szórakoztató vígjátékot boncolgatunk most, amit mindenképpen meg kell nézned, ha eddig nem tetted!



A történet egy olyan világban játszódik, ahol a zombik elől menekülni már nem csupán kezdeti pánikreakció, hanem életforma. Az élőhalottak a kergemarha kórnak köszönhetően ellepték Amerikát, és a két (majd aztán négy) főszereplő útját követhetjük nyomon. A film ugyanúgy kezdődik, mint egy apokaliptikus témájú mozi, de már az első percben kiderül, hogy nem úgy fog folytatódni. Egy jóllakott zombi akkorát büfög a kamerába, hogy arra gondolsz, hogy ki is kapcsolod azonnal. Ennyi volt. Mi is így voltunk vele.


Mikor azonban tovább merészkedtünk, 84 percen keresztül nevettünk azokon a kliséken, amiket beleszőttek a történetbe. A film szerencsére felkészít az alapszabályokból, amiknek a betartásával elkerülhető a halálunk és egyúttal zombivá válásunk. Egy párat mutatunk ítelítőül.

1. szabály: testedzés - vagyis a hájasok halnak meg legelőször, mert nem bírják az iramot, ha futni kell a zombik elől. Tartsd karban magad!
2. szabály - duplázás - "jó az extra lövés a fejbe" - mindig lődd fejbe a zombikat
3. szabály - "kerüld a klotyót" - vagyis ne használd a nyilvános vécéket, hiszen a lábadnál simán be tudnak mászni a zombik
17. szabály - ne légy hős
22. szabály - hagyj magadnak egérutat - mindig biztosíts magadnak egy hátsó kijáratot a menekülésre
32. szabály - élvezzük az apró örömöket

Az egyik legviccesebb jelenet kétségkívül az, amikor a szexi szomszéd csaj a kolesz 406-os szobályából olyan undormány zombiként ébred fel a főszereplő, Columbus (Jesse Eisenberg) vállán, hogy a maszkmesterek és sminkesek munkájának köszönhetően mindannyian frászt kapunk tőle. 



Érdemes a jelenetekre nagyon figyelni, hiszen olyan vicces dolgokat vehetünk észre, mint az élőhalott meztelen sztriptíztáncos lány, aki papírpénzekkel teletűzdelt bugyijában kerget egy férfit, vagy itt van például a zombibohóc is, akinek csipog az orra, amikor szétverik a fejét. Bill Murray saját magát alakítja a filmben, de abban sincsen sok köszönet. 


Nagyon szórakoztató a film, elejétől a végéig magával ragadja a néző figyelmét, talán nem is lep meg senkit az, hogy hatalmas bevételt hozott a konyhára. Mivel ígértünk néhány érdekességet is, így nem hagyjuk ki természetesen. Íme.

"A film forgatásának érdekessége pedig az volt, hogy a köztudottan környezetvédő Harrelson csak azzal a feltétellel vállalta el a főszerepet, ha a producerek teljesítik speciális, környezettudatos kikötéseit. 
A Zombieland készítése közben például minden elektronikus készüléknek energiatakarékosnak kellett lennie, és a lehető legrövidebb ideig szabadott csak őket bekapcsolva tartani; a büfé nem használhatott eldobható tányérokat vagy poharakat, csak a porcelán vagy lebomló anyagból készült edény volt megengedett. A műanyag palackos vizek kitiltásáról pedig a szerződés külön bekezdése rendelkezett."(forrás)

A szereposztás hibátlan, Woody Harrelson és Jesse Eisenberg nagyon szerethető karakterek, akik maximálisan kihozzák a jelenetekből a zombiapokalipszis vidám oldalát (ha van ilyen). Emma Stone-ról se feledkezzünk meg, aki egy évvel a Zombiland bemutatója előtt nagyot alakított A házinyusziban, Abigail Breslint már a Mindenképpen talánban megszerettük, de itt sem okozott csalódást.

Mindent összevéve, a filmből kicsit hiányoltuk a többi - még életben lévő - ember jelenlétét, azonban a kihalt utcákat, a világvége hangulatot olyan remekül valósították meg, mint magát a humort, ami átszövi a történetet.

A kedvenc mondatunk: "ha a szomszéd kislányok szétcseszett kis szörnyecskékké válnak, még a kisujjunkat se nyújtsuk nekik".

A film pontszáma: 10/9