A könyv, amivel tutira túlélsz egy zombiapokalipszist!

A könyv alapmű azoknak, akik szeretik a zombi témájú történeteket. A New York Post egyszerűen csak annyit fűzött hozzá ajánlásképpen: "Tipikusan az a könyv, amit az ember szórakozásból kezd el olvasni, aztán az ötvenedik oldal környékén elmegy venni egy machetét a biztonság kedvéért!". Most megmutatjuk, hogyan készülhettek fel a zombiapokalipszisre a Zombi Túlélő Könyv segítségével!


A könyv első mondata: "A zombik köztünk járnak."

A szerző lebilincselő, néhol borzongatóan morbid humorral számol be az élőhalottakról. Nem árt tudni, mielőtt nekiállunk az olvasásnak, hogy minden egyes oldalon olyan információkkal találkozunk majd, amik valóban elhitetik velünk, hogy zombik márpedig léteznek. Nem egy fiktív, izgalmas mesét ismerhetünk meg, hanem egy komplex útmutatást, amely már az első fejezetben részletekbe menően elemzi a zombik fizikai képességeit (látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás, hatodik érzék, gyógyulás, bomlás, emésztés, légzés, vérkeringés, szaporodás, erő, sebesség, mozgékonyság), viselkedését (intelligencia, érzelmek, emlékek, fizikai szükségletek, kommunikáció, társas kapcsolatok, vadászat, motiváció) és a járványok típusait (a fertőzöttek száma, a lakosság reakciója, és a járvány kitörésének intenzitása szerint). 

Fontos, általános szabályokat olvashatunk a fegyverekről és harci technikákról, a közelharcról, a lőfegyverekről, robbanószerekről, a tűről, és más fegyverekről, nevezetesen a savról, méregről, biológiai hadviselésről, áramütésről, sugárzásról, és genetikai hadviselésről. 


A leghasznosabb tanácsokat azonban abban a fejezetben olvashatjuk, ahol a védekezési technikákat sorolja fel a szerző. Itt nem a harc közbeni védekezésre gondolunk, hanem az otthonunk védelmére. (A könyv szerint a cölöpökön álló, vagy a tornádóbiztos ház a legalkalmasabb búvóhelynek, mivel azonban ez Magyarországon igen ritka, megerősíthetjük az ablakokat vagy ajtókat beton vagy acélkerettel, és a ház köré vont drótkerítés vagy vaskapu is igen hasznos lehet. Ha már támadnak az élőhalottak, akkor célszerű autókkal eltorlaszolni a házunk bejáratait, a többszintes házaknál pedig a lépcső megrongálásával el lehet szigetelni az épület fenti részét.)


Ahhoz, hogy felkészüljünk a támadásra és túl is éljük azt, olyan dolgokra lesz szükségünk, melyeket igen hosszú ideig tarthat beszerezni, de mindenképpen szükségesek a túléléshez (pl. generátor, víztisztító tabletta, orvosi szerek, fegyverek, jelzőrakéták, járművek). Hasznos tippeket olvashatunk arról is, hogy hogyan védhetjük meg egyszintes és kétszintes házunkat, vagy hogy mit csináljunk, ha a járvány kitörésekor nyilvános helyen vagyunk. Egy irodaépület, iskola, kórház, rendőrőrs, áruház, templom, hajó, bank, temető mind-mind hatalmas veszélyforrást és kihívást jelenthet, amire nem árt, ha előre felkészülünk. 


A könyv utolsó fejezetében feljegyzett támadásokról olvashatunk beszámolókat Ezt a részt csak azoknak ajánljuk, akik valóban élvezik, ha zombiapokalipszisről vagy összeesküvés elméletekről olvashatnak, ugyanis más számára igen félelmetes és ijesztő lehet belegondolni, hogy támadásokról, élőhalottakról igenis érkeztek bejelentések már I.e. 3000-ben Egyiptomból, de 2002.-ben St. Thomas-ból, az amerikai Virgin-szigetekről is. Ahogyan a szerző fogalmaz: "Eljött az idő, hogy félretegyük a mesterségesen meghúzott határokat, és egyesítsük erőinket a kihalás mindnyájunkat fenyegető veszélyével szemben. Ez most nem a a steril és idejétmúlt nacionalizmus pillanata. Az élőhalottak az egész világunkat fenyegetik, ezért csak együttes erővel maradhatunk életben."

A könyv ára igen kedvező, a témája nagyon szórakoztató, és lebilincselő. Azoknak ajánljuk, akik már sokszor eljátszottak a gondolattal, hogy milyen lenne egy zombikkal teli világban élni, milyen lenne az életükért harcolni egy halom élőhalottal. Remek olvasmány. 


A könyv pontszáma: 10/10